HTML

Utazó Kiskövet

Írások egy sokat utazó közlekedésrajongó noteszéből

Ez megy Londonban

Linkblog

Utolsó kommentek

2009.01.28. 12:23 Utazó Kiskövet

Megjött az első Alstom metró

Szerdán hajnalban végre megvalósult valami abból, ami miatt a főváros közlekedése már évek óta pénzhiánnyal küzd: megjött az új metró prototípusa. Demszky Gábor főpolgármester éveken át minden közlekedési forrást a négyes metróra csoportosított. Ez eddig alagútfúrásra ment el, de most végre valami olyasmi érkezett, ami hónapokon belül érezhető javulást hoz a budapestieknek: az első metrókocsi, ami a harmincéves szovjet metrók helyett már az idén utasokat szállíthat.

A teherautó szerda hajnalban érkezett, napközben lefényképeztem a Fehér úti metrótelep bejáratánál. 

A metrókocsik tesztelése még egy picit problémás, mert a BKV érthető okokból nem akar hárommilliárdért próbapályát építeni, hanem a meglévő pályán akarják tesztelni. Ez viszont elfogadhatatlan a Nemzeti Közlekedési hatóság számára, a pálya ugyanis 1 százalékos lejtésű. A magyar szabályok szerint azonban csak sík terepen lehet tesztelni és típusengedélyt adni.

Szólj hozzá!

Címkék: metró alstom


A bejegyzés trackback címe:

https://kiskovet.blog.hu/api/trackback/id/tr87908069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása