HTML

Utazó Kiskövet

Írások egy sokat utazó közlekedésrajongó noteszéből

Ez megy Londonban

Linkblog

Utolsó kommentek

2009.04.24. 14:22 Utazó Kiskövet

Felavatták a Stadler szolnoki járműgyárát

Kétszáz embernek ad munkát a magyar vasútipar legmodernebb üzeme. A svájci Stadler szolnoki gyára hiperszuper, jó a fizetés, és féléves svájci betanulást ajánlottak a dolgozóknak, akik ennek ellenére alig jelentkeztek munkára.
 
A csütörtökön átadott új üzem 200 új munkahely létrehozását jelenti, és teljes kapacitás esetén évi 200 Flirt kocsiszekrény gyártására lesz képes. Ez a típus a Stadler legsikeresebb terméke, amelyből a MÁV Zrt. részére eladott 60 vonattal együtt már 515 darabot értékesítettek világszerte - áll a cég közleményében.
 
A Stadler március elején szerezte meg a termelés elindításához szükséges utolsó engedélyeket, amelyet követően megkezdte az első alumínium kocsiszekrények hegesztését és festését. Az üzem évi 60 kocsitest elkészítésére elegendő kapacitással indította el a termelést, amely a munkavállalók számával együtt folyamatosan növekszik majd. A beruházás első, immáron befejezett fázisának értéke mintegy 5 milliárd forint, amely év végéig egy további 5 milliárd forintos befektetést igénylő CNC hegesztő csarnokkal egészül ki. A jelenlegi tervek szerint a szolnoki üzem tevékenységi köre a jövőben akár végösszeszereléssel is bővülhet.
 
A Stadler szolnoki üzeme részt vesz a MÁV által 2007-ben megrendelt 30 elővárosi Flirt motorvonat gyártásában is. A jelenlegi szállítási ütemezés lehetővé teszi ugyanis a Stadler számára, hogy a 30 motorvonatból legkevesebb 7 Flirt kocsiszekrényeinek hegesztése és festése már a szolnoki üzemben valósuljon meg. Ennek eredményeképpen a MÁV-nak készülő motorvonatok utolsó darabjai jelentős részben magyar gyártású termékek lesznek. A Stadler a vonatok leszállítását, a szállítási szerződésben vállalt határidőnél két hónappal korábban, 2009. januárjában kezdte el. A 30 motorvonatból álló második flotta utolsó két darabja várhatóan 2010 februárjában áll forgalomba.

Szólj hozzá!

Címkék: fejlesztés vasút szolnok stadler


A bejegyzés trackback címe:

https://kiskovet.blog.hu/api/trackback/id/tr91083957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása