HTML

Utazó Kiskövet

Írások egy sokat utazó közlekedésrajongó noteszéből

Ez megy Londonban

Linkblog

Utolsó kommentek

2009.05.27. 07:56 Utazó Kiskövet

Megverték a Ráckevei HÉV kalauzát

Hétfő este 7 óra után néhány perccel bántalmazták a Ráckevei HÉV egyik kalauzát Dunaharasztinál. Az elkövetőt a helyszínre érkező rendőrök elfogták és előállították. Részletek a BKV közleményéből:

Hétfőn este 7 óra után néhány perccel a Ráckevei HÉV kalauz hölgye a Dunaharasztinál álló szerelvényen egy Szigetszentmiklósra tartó férfitól és nőtől (valamint gyermeküktől) kérte érvényes utazási igazolványukat. Az utasoknak, bár volt bérletük, kiegészítő jegyet kellett volna vásárolniuk, amit azonban megtagadtak. Agresszív fellépésük miatt – a konfliktust kerülendő – a jegyvizsgáló tovább folytatta munkáját, a pár hölgy tagja azonban utánasietett. A kalauz ösztönösen a munkájából származó bevételt védte, ezért az arcát érték a nő ütései, amelyek következtében az egyik szeme bedagadt, a másik pedig véraláfutásos lett. (Őszintén sajnálom a hölgyet, de azt aligha hiszem, hogy valaki ösztönösen inkább a pénzt védi. Valószínűleg azt hitte, hogy azt akarja elvenni a verekedő asszony, de ösztönösen mindenki magát védi, ezt diktálja a túlélő ösztön.) A Dunaharaszti HÉV-diszpécser értesítette a rendőrhatóságot, majd az időben kiérkező rendőrök az elkövetőt a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányságra testi sértés miatt előállították. Az elsődleges adatok alapján a jegyvizsgáló 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett.

Dr. Kocsis István, a BKV Zrt. vezérigazgatója a járművezetők ellen irányuló erőszakos cselekmények megelőzése érdekében már a május 17-én történt sofőr-bántalmazás után azonnali intézkedéseket szorgalmazott. A társaság már vizsgálja az ellenőri létszám növelésének, az ellenőrző személyzet átcsoportosításának lehetőségét, valamint a járművekre is kiterjesztett kamerás megfigyelőrendszer kiépítését. A BKV és a munkavállalók közös érdeke, hogy az erőszakos cselekmények elkövetőinek kilétére fény derüljön – ennek érdekében Dr. Kocsis István a közelmúltban történt súlyos esetek érdekében összesen egymillió forint nyomravezetői jutalmat tűzött ki. A Társaság erkölcsi és jogi védelmet nyújt a dolgozóinak, és azonnali konkrét lépéseket tesz az erőszakos cselekmények megelőzésére: minden kézzelfogható és a jogszabályoknak megfelelő lehetőséget megvizsgál annak érdekében, hogy járművezetőink testi épsége munkavégzésük során a jövőben ne forogjon veszélyben. (Ez egy újabb gyöngyszem: azonnali konkrét lépésként előadni a lehetőségek vizsgálatát, hát, nevetséges. Valószínűleg ennél többről lehet szó a háttérben.)

Mint emlékezetes, az elmúlt 10 nap alatt már két hasonló eset is történt: május 17-én a kora reggeli órákban két ittas férfi lökte ki a 130-as autóbusz hátsó ajtaján a Társaságunk érdekeit és a közvagyont védő járművezetőt, aki súlyosan megsérült. Ugyanezen a napon az 52-es villamos Határ úti végállomásánál a jármű vezetőjét 2 férfi minden előzmény nélkül kétszer megütötte. A jármű vezetője könnyebben megsérült.

2 komment

Címkék: verés


A bejegyzés trackback címe:

https://kiskovet.blog.hu/api/trackback/id/tr171145888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Közlekedésguru · http://kozlekedem.blog.hu 2009.06.16. 15:43:40

Évekkel ezelőtt kellett volna rájönni, hogy kamerák kellenek...

Utazó Kiskövet · http://kiskovet.blog.hu/ 2009.06.20. 15:47:57

Évekkel ezelőtt kellett volna az országgyűlési biztosnak rájönni, hogy az arcmásért való aggódás sokkal súlyosabb bűncselekményekre ad lehetőséget. Nem a személyiségi jogokért kellene aggódnia, miközben összeverik az utasokat.
süti beállítások módosítása