HTML

Utazó Kiskövet

Írások egy sokat utazó közlekedésrajongó noteszéből

Ez megy Londonban

Linkblog

Utolsó kommentek

2008.11.13. 16:31 Utazó Kiskövet

Meghalt az utas, a villamosvezető talált rá

Szerdán a 14-es villamos Lehel téri végállomásán meghalt egy nyugdíjas. Az utasok rá se hederítettek.

A 76 éves nyugdíjas valószínűleg épp a piacról igyekezhetett hazafelé, amikor megpróbált felszállni a villamosra, de valószínűleg megcsúszott, leesett a lépcsőről, és vérző fejjel meghalt.

A fényes nappal történt balesetre senki nem figyelt fel, egyetlen utas sem nézett oda. A villamosvezető vette észre, amikor a pihenőideje leteltével kiment a pihenőből, de addigra már késő volt.

Két megjegyzés: 1, mi a fenét hitt az a több tucat ember, aki abban a tíz percben arra járt? 2, ezentúl senki ne fikázza az alacsonypadlós villamosokat, hogy kényelmetlenek. Ha nincs lépcső, nincs haláleset, ez ilyen egyszerű.

4 komment

Címkék: bkv villamos utas nyugdíjas


A bejegyzés trackback címe:

https://kiskovet.blog.hu/api/trackback/id/tr93767346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZsAnitKa 2008.11.19. 17:18:54

Bezzeg, ha valami nagy zaj- és/vagy fényhatással járó dolog lett volna, odacsődül a fél piac... de így nem volt eléggé feltünő... szegényke...
Ilyenkor a BKV „saját halottjának” számít?
Két megjegyzés:
1. Tetszik a stílusod... olyan kis
követ(kezet)es...:-) 2. viszont elég sok a szóismétlés... de lehet,
hogy ez csak az én
kukacoskodó-korrektor énemet bántja....

Utazó Kiskövet · http://kiskovet.blog.hu/ 2008.11.20. 14:22:11

Őt nem tekinti saját halottjának a BKV, viszont nemrég munka közben meghalt egy toronydaru-kezelő a négyes metró építésén. Ő "saját halott".
1. Köszönöm. :)
2. Igyekszem elkerülni őket, de nem bánom, ha a fejemre olvasod a hibáimat. Levélben vagy kommentben is jöhetnek, ki fogom javítani őket.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2008.11.29. 14:23:40

A legtöbb embernek nincs életmentési ismerete. Nem tudják, mihez hogyan kell nyúlni ahhoz, hogy nem rontsanak, hanem javítsanak a sérült állapotán. Ilyetén mód inkább nem látmak - nem hallanak semmit. Abból gondjuk sem lesz. Nem szép világ, de az álmodozások kora lejárt...

Utazó Kiskövet · http://kiskovet.blog.hu/ 2008.11.29. 17:53:49

Talán annyi is elég lenne, ha felhívnák a 112-t. Vagy szólnának a villamosvezetőnek, esetleg valamelyik biztonsági őrnek vagy a metróban vagy a piacon. Nem kell tudni újraéleszteni, csak tudni segítséget kérni. Ha velünk történne ilyesmi, mi is ezt remélnénk a körülötttünk lévő emberektől, azt hiszem.
süti beállítások módosítása