HTML

Utazó Kiskövet

Írások egy sokat utazó közlekedésrajongó noteszéből

Ez megy Londonban

Linkblog

Utolsó kommentek

2009.02.22. 08:59 Utazó Kiskövet

Ezrek kerülnek az utcára, de a BKV-s béremelést akar

A BKV-szakszervezetek visszadobták a béremelési ajánlatot - adja hírül az MTI, én meg csodálkozom. A hírekben naponta hallani, hogy hány ezer embert küldenek el a munkahelyükről, másutt pedig a dolgozók inkább bevállalják a fizetéscsökkentést, csak ne küldjenek el senkit. A BKV-s szakszervezetek hallani sem akarnak a magyar valóságról, ők inkább 8 százalékos béremelést akarnak.  Vajon végiggondolták, hány munkanékülivé vált utast hergelnek fel ezzel?

Alább az Index cikke az MTI nyomán:


 
Továbbra is 8 százalékot kérnek, elbocsátásokról hallani sem akarnak az érdekképviseletek. Hétfőre új ajánlatot várnak a cég vezetőségétől.

Elfogadhatatlannak tartják és visszautasítják a BKV-szakszervezetek a közlekedési cég új béremelési ajánlatát, amely szerintük burkolt bércsökkentést tartalmaz, mondták a pénteki bértárgyalás után az érdekképviseleti vezetők.

Gulyás Attila, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke elmondta, hogy a cég ajánlatában az eddigi 2,3 százalékos idei béremelés helyett már 2,8 százalék szerepel, de emellett 900 millió forintot spórolnának a kollektív szerződés szigorításán, 350 főt elbocsátanának és felülvizsgálnák az elsősorban a járművezetőket érintő üzemóra szorzóját.

A szakszervezetek továbbra is ragaszkodnak az idei 8 százalékos béremeléshez és jövő hétfőre új ajánlatot várnak a cég vezetőségétől.

Nemes Gábor, a Tömegközlekedési Dolgozók Független Szakszervezeti Szövetségének és a Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetségének szóvivőjeként elmondta, hogy a BKV vezetőségének ajánlata több - előzőleg a szakszervezetekkel megkötött - megállapodást sért.

Kijelentette, hogy a bértárgyalások alatt nem hajlandóak foglalkozni sem az elbocsátásokkal, sem a kollektív szerződés szigorításával.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://kiskovet.blog.hu/api/trackback/id/tr99954944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása