HTML

Utazó Kiskövet

Írások egy sokat utazó közlekedésrajongó noteszéből

Ez megy Londonban

Linkblog

Utolsó kommentek

2009.03.03. 16:00 Utazó Kiskövet

Kocsis a saját kezébe veszi

A BKV kiadott egy közleményt, amelyben egy kicsit odanyalint a vezérigazgatónak. Ha én írtam volna, valószínűleg nem ennyire kultikus hangnemben készül a szöveg, de hát nem dolgom ez nekem. Mindenki értékelje kedve szerint az alábbi szöveget.

A BKV Zrt. Vezérigazgatója személyesen veszi kezébe a 2009-es bérmegállapodás ügyét

A Társaság mindent megtesz a sztrájk elkerülése és a folyamatos szolgáltatás fenntartása érdekében. Ma ismét tárgyalóasztalhoz ült a BKV Zrt. menedzsmentje és a múlt héten sztrájkot kilátásba helyező 11 szakszervezet vezetője. A Társaság vezetősége a korábbi egyeztetéseken már három lépcsőben a kiinduló 2,3 százalékos béremelésről 3 százalékra emelte ajánlatát, holnap pedig Dr. Kocsis István, a Társaság Vezérigazgatója személyes egyeztetést folytat a BKV valamennyi szakszervezetével.

A mai napon folytatódtak a tárgyalások a sztrájkot kilátásba helyező szakszervezetekkel, de a 2009. január 1. napjától visszamenőleg érvénybe lépő idei bérfejlesztés mértékéről nem sikerült megegyezni. Az egyeztetésen BKV Zrt. menedzsmentje a mai napon is hangsúlyozta, hogy a jelenlegi recessziós gazdasági helyzetben - a korábban már három lépcsőben, a kiinduló javaslatot majdnem 1 százalékkal meghaladó mértékben – 3 százalékra növelt ajánlatát nem áll módjában tovább emelni.

A Társaság minden eszközzel törekszik a megegyezésre, ezért a munkavállalói oldallal január óta folyamatosan egyeztetet a 2009-es béremelés lehetséges mértékéről bér-, sztrájk-, illetve kollektív munkaügyi tárgyalásokon. A BKV Zrt. megegyezésre való törekvését jelzi az is, hogy eredeti ajánlatának emelésével a Munkáltató már három alkalommal tett lépést a kompromisszum irányába – ugyanakkor a sztrájkot bejelentő érdekképviseletek mindvégig ragaszkodtak a kiinduló - és irreálisan magas – 8 százalékos követelésükhöz. A menedzsment közlése szerint a mielőbbi bérmegállapodás érdekében holnap reggel Dr. Kocsis István, a BKV Zrt. Vezérigazgatója személyesen tárgyal a 2009-es bérfejlesztésről valamennyi szakszervezeti vezetővel.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://kiskovet.blog.hu/api/trackback/id/tr100977706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása