HTML

Utazó Kiskövet

Írások egy sokat utazó közlekedésrajongó noteszéből

Ez megy Londonban

Linkblog

Utolsó kommentek

2009.03.05. 17:44 Utazó Kiskövet

Leállt a villamos

Csütörtökön este fél hat körül az Üllői útnál (izé, Ferenc körút) egy utas volt olyan drága, és bejelentette a 6-os vili vezetőjének, hogy elesett. Ezért most a Blaha és a körtér között nem jár a villamos, helyette buszok evickélnek a dugóban. Aki meg inkább gyalogolna, az élvezi az esőt.

4 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://kiskovet.blog.hu/api/trackback/id/tr12983646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spag · http://railzone.nl 2009.03.07. 14:23:01

ezt nem teljesen értem, vagyis a villamos elé esett?

Utazó Kiskövet · http://kiskovet.blog.hu/ 2009.03.07. 23:33:14

Bocsi, talán félreérthető voltam: az utas a villamoson esett el. Láthatóan nem lett baja, de attól még balesetnek számít, és mentőt hívtak hozzá. Végül kb 20 perc múlva újraindult a forgalom.
Ahhoz képest, hogy mekkora forgalma van a nagykörúti villamosnak, eléggé zavarérzékeny. Egyetlen utas egyetlen mondatával tönkre lehet tenni többezer ember utazását, és rengeteg az ütközés is.

spag · http://railzone.nl 2009.03.08. 20:42:01

ja értem, csak furcsa volt, hogy miért neheztelsz az utasra, de már értem.

a nagykörúti zavarérzékenységről csak az a gondolat jön elő, ahogy büszkén mutogatjuk a világ legnagyobb forgalmú és leghosszabb villamosát, amikor egyszerűen arról van szó, hogy "külföldön" már rég átalakították volna sorompóval de legalább prioritásos lámparenddel védett könnyűmetrónak.

Utazó Kiskövet · http://kiskovet.blog.hu/ 2009.03.09. 08:10:08

Igazából nem tudom, hogy az utasra kell-e haragudnom, elvégre neki nem kell tudnia, hogy a nyápicsága ekkora gondot okoz. Vagy inkább a szabályokra, amik nem tudnak különbséget tenni a vérző fejű és a nyafogó utas között.
Egyébként úgy tudom, hogy a körúti lámpák a villamos tempójára vannak hangolva, csak a programok nem veszik figyelembe a szerelvények valós helyzetét. Amíg ez így van, addig marad nekünk ez a kényszer-büszkeség. :)
süti beállítások módosítása