HTML

Utazó Kiskövet

Írások egy sokat utazó közlekedésrajongó noteszéből

Ez megy Londonban

Linkblog

Utolsó kommentek

2009.04.02. 07:59 Utazó Kiskövet

A MÁV-Start figyel téged

Tegnap megpróbáltam feliratkozni a vasúttársaság hírlevelére, de a Start mintha félreértette volna az információáramlás irányát: ahelyett, hogy ők bombáznának tényekkel, tőlem akartak megtudni mindent.

A társaság hírlevele elsősorban marketingakciókat ígér, "Különkocsival Kassára" vagy éppen "60 éves az Utasellátó" című tematikákat, de ezek az információk valószínűleg bizalmasnak minősülnek a MÁV személyszállító leányvállalatánál.

A felirakozáshoz ugyanis nem elég megadni azt az e-mailcímet, amire várom ezeket a fontos leveleket. Sőt, szinte egy C típusú nemzetbiztonsági átvilágításon kell átesnem, már csak azt várom, hogy egy bajszos rendőrtiszt kikérdezze a szomszédaimat aziránt érdeklődve, hogy a fürdőszobában szoktam-e a vasutasokat gyalázó dalokat énekelni. Kötelező megadnom ugyanis néhány érzékeny személyes adatomat, amihez szerintem a MÁV-Start dolgozóinak semmi köze. Többek között a születésem pontos ideje és helye, lakcímem és ideiglenes lakcímem érdekli őket. Nem kötelező ugyan megadni, de azért kiváncsiak arra is, hogy milyen jellegű a munkaviszonyom (?), végzettségem, családi állapotom, gyermekeim száma. Azt még talán megértem, hogy "vasúti utazásaim jellege" miért izgalmas a vasútnak, de a felkínált lehetőségek közül egyik sem írta le a rám jellemzőt.

Írták volna inkább azt, hogy piackutatást végeznek, és az adataimért cserébe néha kapok egy kis reklámot.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://kiskovet.blog.hu/api/trackback/id/tr21039523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása