HTML

Utazó Kiskövet

Írások egy sokat utazó közlekedésrajongó noteszéből

Ez megy Londonban

Linkblog

Utolsó kommentek

2009.04.27. 08:00 Utazó Kiskövet

Felmondtak a Nógrád Volánnak

A múlt héten a BKV felmondott egyik alvállalkozójának, a Nógrád Volánnak.

A Nógrád Volán vezérigazgatója volt egy ideig Antal Attila, aki később a BKV-t vezette. Az ő idejében lett a Nógrád Volán a BKV alvállalkozója. Ezen a cégen kívül a VT-Transman szállít még BKV utasokat alvállalkozói szerződés keretében.

A cég állítólag nagyon drágán, 500ft/km körüli összegért dolgozott a BKV-nak, ellenben sok menetkimaradása volt.

Az alvállakozók munkájára sokáig azért volt szükség, mert a BKV-nak nem volt elég busza a Paraméterkönyvben által előírt mennyiségben, így a szerződésük megszüntetésére senki nem gondolt. Most azonban úgy tűnik, egyre közelebb van a 30 darabos használtbusz-beszerzés, és más újdonságok is várhatók.

Arról pedig már korábban írtam, hogy a VT-Transmannal most jól lehet alkudni, mert többségi tulajdonosa, az Arriva külföldön komoly veszteségeket szenvedett el. És úgy hírlik, mostanban sokat lobbizott a BKV-nál.

Update: az Index szerint a felmondás után megmaradó pénzből a Várban és a Gellérthegyen közlekedő midibuszok üzemeltetésére írnak ki pályázatot. A városüzemeltetési bizottság legutóbbi ülésén a midik lecserélése valóban szóbakerült.

Szólj hozzá!

Címkék: bkv felmondás alvállalkozó nógrád arriva transman


A bejegyzés trackback címe:

https://kiskovet.blog.hu/api/trackback/id/tr721084171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása