HTML

Utazó Kiskövet

Írások egy sokat utazó közlekedésrajongó noteszéből

Ez megy Londonban

Linkblog

Utolsó kommentek

2008.11.28. 20:35 Utazó Kiskövet

Képek a kiégett buszról

Percek alatt porig égett egy busz a Hegyalja úton. A 8-as buszról az utasok még akkor sem akartak leszállni, amikor a sofőr azt kiáltotta: szálljanak le, ég a busz!

 

A 415-ös Ikarus vezetője füstszagot érzett péntek délután háromnegyed kettőkor. A Breznó lépcsőnél lévő megállónál hátrafordult, és azt látta, hogy az ülése mögül dől a füst. Mivel a poroltó közvetlenül a tűz mellett volt, így oltani már nem tudott, csak az utasokra kiabált: szálljanak le! Mivel a legtöbb utas annál elszántabb volt, hogy egy BKV-alkalmazott kétségbeesett kiáltására odafigyeljen, nyugodtan ültek tovább, és csak második felszólításra kezdtek szedelőzködni. Addigra odaért a szemből jövő busz is, aminek a sofőrje ugrott a poroltóval, de amikor leszállt, az égő busz ablakai éppen kirobbantak. Mindezek ellenére senki nem sérült meg, a busz viszont teljesen porig égett.

Alább néhány kép, és nemsokára feltöltöm a tudomásom szerint egyetlen videót az égő buszról. Csúnya.

 

A busz csontig égett, egyedül a motortér és az üzemanyagtartály menekült meg. Vagyis a motortér szigetelése jó volt. De hogy a biztosítékszekrény környékén keletkezett tűz miért terjedt át pillanatok alatt az egész buszra, azt még nem lehet tudni.

 

A duplaülések mögött volt a biztosítékszekrény. És aki nem hiszi, hogy volt a buszon poroltó:

 

A bal oldalán látszik, hogy kidurrant a palack.

Ikarus 415-ös, legalább 15 éves. Nem véletlenül mondják a szakszervezetek és a cég vezetői is, hogy a buszpark megfiatalítása a legfontosabb.

4 komment

Címkék: bkv busz tűz ikarus


A bejegyzés trackback címe:

https://kiskovet.blog.hu/api/trackback/id/tr61793753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZsAnitKa 2008.11.29. 09:08:51

Tűz van, babám... vagyis csak volt... -:)
Nagyon csúnya... még szerencse, hogy senkinek sem történt semmi baja...

Utazó Kiskövet · http://kiskovet.blog.hu/ 2008.11.29. 17:49:46

x 2008.11.29. 13:44:17
Eddig nem tudtam beillesztheővé konvertálni, így mégvárni kell rá egy kicsit.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2008.11.30. 23:20:10

Ne töltsd addig fel, míg el nem adtad exluzívban valamelyik kercsatornának (feltéve ha mint privát videós rögzítetted az eseményt).
süti beállítások módosítása