HTML

Utazó Kiskövet

Írások egy sokat utazó közlekedésrajongó noteszéből

Ez megy Londonban

Linkblog

Utolsó kommentek

2009.01.01. 13:02 Utazó Kiskövet

Furcsa bliccelőknek kell a Budapest Bérlet

Erminavet blogtárs nemrég született postjában olvasom, hogy az új bérlet bliccelésre csábítja az agglomerációból a fővárosba igyekvőket. Mert most a budapesti pályaudvarokon elég lesz bemutatni a Budapest bérletet, és a beléptetőkapun már be is jutottunk a vonatokhoz. És mivel a vasúti jegyvizsgálók egy része Erminavet szerint lusta, így ezt a kiskaput a könnyű kihasználni. (Szerintem meg nem lusta, az elmúlt két évben nem találkoztam bunkó, saját zsebre dolgozó kallerral, és egyetlenegy olyan alkalom volt, amikor nem nézte meg senki a jegyemet. Akkor viszont annyira zsúfoltvolt a szerelvény, hogy a folyosón se lehetett végigmenni.)

 
Szerintem meg ez ugyan valóban egy kiskapu, de csak nagyon keveseknek jó. Ha ugyanis valakinek van BKV-bérlete, annak valószínűleg van vasúti bérlete is. A BKV-n nem túl nehéz bliccelni, a mániákus tolvajok (a bliccelők tolvajok, ezt ki merem jelenteni), itt is, ott is bliccelnek. Ha meg van Budapest bérletük (mert mondjuk a munkáltatójuk fizeti), akkor van vasúti bérletük is. Vagyis bliccelni azok fognak, akik egyszerre teljesítik a következőket:
 
1, az agglomerációban laknak,
2, rendszeresen bejárnak a fővárosba,
3, nincs vasúti bérletük,
4, van Budapest bérletük,
5 , mégis bliccelni akarnak valahol.
 
Szerintem belőlük olyan kevés van, hogy miattuk nem érdemes aggódni.
 
Bár van még egy lehetőség: eddig a MÁV-on és a BKV-n is bliccelt, ezentúl viszont vesz Budapest bérletet. Ha ilyen emberek fognak kiskapuzni, az pedig jó, mert legalább rászokik a bérletre. Ráadásul nemcsak a BKV, hanem a vasút és a Volán is profitál belőle, az utas pedig az eddigieknél tisztességesebb lesz.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://kiskovet.blog.hu/api/trackback/id/tr60851414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása