HTML

Utazó Kiskövet

Írások egy sokat utazó közlekedésrajongó noteszéből

Ez megy Londonban

Linkblog

Utolsó kommentek

2009.01.14. 09:07 Utazó Kiskövet

Minek nekünk szmogriadó

Jó lett volna, ha forgalmival ingyen lehet BKV-zni a szmogriadó idején. De nem lehetett. Ennél jobban csak azt sajnálom, hogy sok autós vöröslő fejjel üvöltött, hogy miért nem járhat az autójával, ha már egyszer megvette, és ráadásul sok adót is fizet utána.

<Úgy érvelnek ezek az autósok, hogy az általuk befizetett adóból is kap támogatást a BKV, ezért cserébe jár nekik az ingyenközlekedés. Mások azzal érveltek, hogy ha van autójuk, akkor joguk van azzal járni, a tiltás a személyes szabadság megsértése.

Véleményem szerint azoknak az autósoknak van igaza, akik egy napig autó nélkül éltek a fővárosban. A többiek szarjanak sünt.

Ugyanis attól, hogy van a birtokomban valami, még nem használhatom szabályok nélkül. Ha van itthon egy pisztolyom, az nem jelenti azt, hogy lemegyek az utcára, és lövöldözni kezdek. Pedig a pisztoly arra való, hogy lőjek vele, ugye. Hétköznapibb hasonlat: ha van egy autóm, azzal se száguldozhatok, és gázolhatom halálra a nagymamákat. (A felesleges kipufogógáz kibocsátása is halált okoz, ahogy a gázolás és a lövöldözés is, ez van.)

Sőt, azonnali közlekedési jogot sem kaptam azért, mert adózok az autó és a benzin után. Ez csak egy lehetőség, de semmiképp nem kötelező. És adóvisszatérítésért sírni erre az egy napra legalább akkora marhaság, mintha azt mondanánk, hogy mivel az én autómmal nem lehet minden úton járni, ezért visszatérítést követelek azon utcák miatt, ahova nem hajthatok be.

És aki még ezek után is azt gondolja, hogy neki adóvisszatérítés jár amiatt, hogy egy napig nem növelte a rákos betegek számát, az elég nagy tapló.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://kiskovet.blog.hu/api/trackback/id/tr77875350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása