HTML

Utazó Kiskövet

Írások egy sokat utazó közlekedésrajongó noteszéből

Ez megy Londonban

Linkblog

Utolsó kommentek

2009.02.15. 00:23 Utazó Kiskövet

Négy BKV-ellenőrt állított elő a rendőrség

Alább egy újabb MTI-hír. És végre a BKV tökös módon kommunikált: elhatárolódott a vesztegetés gyanújába keveredett dolgozóitól.

Előállított négy BKV-ellenőrt a Budapesti Rendőr-főkapitányság szombaton - erősítette meg az MTI-nek az RTL Klub Híradójának információját a rendőrség sajtóügyeletese.

Papp Judit közlése szerint a Gellért térről előállítottak közül egy ember ellen vesztegetés miatt eljárást indítottak, a másik hárommal kapcsolatban pedig azt mondta: "szerepük tisztázás alatt van".

Arról további részleteket a sajtóügyeletes nem közölt, hogy pontosan mi volt az oka az előállításoknak.Az RTL Klub Híradója szerint az ellenőrök "saját zsebre dolgoztak, főleg külföldieket csaptak be".

Kiricsi Karola, a BKV szóvivője az MTI-nek szombat este azt mondta: négy ellenőrt kihallgattak a rendőrök, mert egyiküket tetten érték, hogy szabályellenesem végzi munkáját, azaz a BKV Zrt.-t megkárosítva a saját zsebére dolgozik. Hozzátette: a rendőri vizsgálat folyamatban van, a társaság megvárja, hogy várhatóan hétfőn megkapják az ügyben a rendőri jelentést. Hangsúlyozta: amennyiben a négy ellenőr közül bármelyikre kétséget kizáró módon rábizonyítható, hogy vétkes, attól azonnali, rendkívüli felmondással válik meg a cég.

A szóvivő kitért arra is, hogy az egyik érintett ellen nemrégiben más jellegű, de hasonló szabálytalan munkavégzés miatt a BKV belső vizsgálatot kezdett, amely még a minden kétséget kizáró bizonyíték, azaz a rendőri jegyzőkönyv hiányában nem zárult le. Mint fogalmazott: a társaság érdeke, hogy az ilyen eseteket megelőzze, ezért ha esetlegesen szabálytalan munkavégzésre utaló információ jut a cég birtokába, a lehető legalaposabban kivizsgálja az esetet, és az érintettekkel szemben a legnagyobb szigorral lép fel.

Kiricsi Karola kitért arra is, hogy a BKV Zrt. elhatárolódik a hasonló esetektől, hiszen érdeke, hogy megvédje az utasokat az ilyen ellenőröktől, valamint a többi 12 ezer tisztességesen dolgozó alkalmazottjának jó hírét is óvja.

Szólj hozzá!

Címkék: bkv ellenőr vesztegetés


A bejegyzés trackback címe:

https://kiskovet.blog.hu/api/trackback/id/tr5943767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása