HTML

Utazó Kiskövet

Írások egy sokat utazó közlekedésrajongó noteszéből

Ez megy Londonban

Linkblog

Utolsó kommentek

2009.02.16. 10:12 Utazó Kiskövet

Sofőrhiány a BKV-nál

A BKV minden garázsában keresnek buszsofőrt. Nemcsak az a baj, hogy sofőrhiány van, hanem az is, hogy fiatalok alig mennek a céghez dolgozni - elsősorban azért, mert rossz híre van a társaságnak. Ezért aztán nagyon sok nyugdíjas, vagy nyugdíj előtt álló ember dolgozik a BKV-nál. A szakszervezetek folytonos béremelési és "munkabéke melletti" törekvése ugyanis elsősorban azoknak teszi vonzóvá a céget, akik a fix fizetés és a kirúghatatlanságot biztosító kollektív szerződés miatt jó nyugdíjat szeretnének maguknak.

Amíg azonban nyugdíj előtti elfekvőnek használják a dolgozók a BKV-t, könnyen lehet, hogy az alábbihoz hasonló esetek történnek.

 

Menet közben feltehetően infarktust kapott és több autót is összetört egy buszsofőr hétfőn kora reggel Budapesten. Az utasokat nem szállító jármű sofőrje a Váci úti felüljárónál lett rosszul. A buszsofőrt a mentők kórházba szállították, más úgy tudni nem sérült meg.

A busz hajnalban a városba befelé vezető oldalon keresztbe fordult, és mindkét forgalmi sávot elzárta. A helyszínelés hat óra körül kezdődött. A felüljárónál rendőrök irányították a forgalmat, hol az egyik, hol a másik irányba tartó autókat engedték át. A buszt később elszállították, így a forgalom először egy-egy sávon indult meg, nyolc óra után pedig újra járhatóvá vált mind a négy forgalmi sáv a Váci úti felüljárónán.

 

 

 

 

 

 

Azt sokan tudják, hogy a BKV-nál sofőrhiány van. Jelenleg az összes garászban keresnek buszvezetőt. Azonban a fiatalok nem akarnak a cégnél dolgozni, a sofőrök nagyobb része vagy már nyugdíjas, vagy arra készül - a bejelentett munkahely és a fix fizetés jól jön a nyugdíjszámításnál. Ebből következően egyre több idősödő ember vezet buszt. A szakszervezetek helyében én nem a folytonos béremelés és a "munkabiztonság" mellett kardoskodnék, hanem a menedzsmenttel együtt azért dolgoznék, hogy a fiatalok számára is vállalható munkahely legyen a BKV.

Szólj hozzá!

Címkék: bkv nyugdíjas infarktus járművezető


A bejegyzés trackback címe:

https://kiskovet.blog.hu/api/trackback/id/tr78945995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása