HTML

Utazó Kiskövet

Írások egy sokat utazó közlekedésrajongó noteszéből

Ez megy Londonban

Linkblog

Utolsó kommentek

2009.03.06. 10:14 Utazó Kiskövet

Letörték a graffitiseket

Több vasúti graffitizőt is elfogott és eljárást indított ellenük a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) január óta működő nyomozócsoportja - közölte Nahalkó József, a csoport vezetője csütörtökön Budapesten. Az MTI híre alább a vízfestéket osztogató MÁV-igazgatóról.


Arra a kérdésre, hogy hány firkálóról van szó, Nahalkó József a Nyugati pályaudvaron tartott sajtótájékoztatón azt mondta, hogy "húsz-harminc" elkövetői körről. A 20-25 év közötti graffitizőknél házkutatásokat tartottak, akik kihallgatásuk során beismerő vallomást tettek.

A csoport vezetője szerint egyre több bejelentés és feljelentés érkezik hozzájuk a MÁV és a BKV járműveinek összefirkálása miatt. Jelentős eredményként értékelte, hogy a MÁV Desiro típusú motorvonatainak firkálóit is sikerült elfogni, akik szintén beismerték tettüket.

Kiss Károly, a MÁV Zrt. Biztonsági Igazgatóságának osztályvezetője arról számolt be, hogy a vasúti társaság tavaly új vagyonvédelmi stratégiát dolgozott ki, amelynek keretében megerősítették a vonatok őrzését és több nagy pályaudvaron is térfigyelő kamerarendszert építettek ki.

A MÁV statisztikája szerint csak a graffitisek 2008-ban mintegy 80 millió forint kárt okoznak a cégnek, de az osztályvezető szerint az erkölcsi kár ennél sokkal nagyobb.

Sági Zoltán, a MÁV Start Zrt. kommunikációs igazgatója a sajtótájékoztatón vízfestéket osztott ki, mondván: a graffitisek inkább ezzel próbálkozzanak és ne a MÁV járműveit rongálják, amelyeket az ő adójukból is üzemeltetnek. Hozzátette: a MÁV-nak egy négyzetméternyi festék eltávolítása 1200 forintba kerül és 2008-ban több mint 53 ezer négyzetméternyi festéket kellett eltávolítaniuk.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://kiskovet.blog.hu/api/trackback/id/tr21984234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása