HTML

Utazó Kiskövet

Írások egy sokat utazó közlekedésrajongó noteszéből

Ez megy Londonban

Linkblog

Utolsó kommentek

2009.03.12. 11:48 Utazó Kiskövet

Motozási jogot kapnak az ellenőrök

Az Indóház legújabb számában arról ír, hogy az ellenőrök egy 168 órás tanfolyam elvégzése után igazoltatási, sőt motozási jogot kapnak. És ez jó az utasoknak. Részletek alább.

Márciustól Flandria tömegközlekedési vállalatának, a De Lijnnek a járatain az ellenőrök nem csak a jegyet kérhetik el, de – indokolt esetben – meg is motozhatják az utast, sőt, akár a jármű elhagyására is kényszeríthetik - írja a közlekedési szaklap. (Ide kattintva képeket is láthatunk az ottani villamosok állapotáról. )A cikk leírja azt is, hogy a települések és a régió önkormányzata hatalmas összeget fordít a regionális közösségi társaság működtetésére, és hogy az utasok (és járművezetők) biztonságérzetének növelése miatt vezették be az új rendszert.

Egy flamand ellenőrnek ehhez egy 168 órás tanfolyamra van szüksége. Ne legyenek kétségeink, az ellenőri munka ott sem fizet jól, elsősorban bevándorlók vállalják el a feladatot. Budapesten viszont jellemzően magyarul jól beszélő, az ittei kultúrában felnőtt emberek látják el a feladatot, ráadásul nem 168, hanem 400 órán át kell tanulniuk az ellenőrséget.

Vajon a belgáknál miért működik jobban a rendszer? Valószínűleg nem a képzés vagy a nyelvtudás hiánya teszi gyengébbé a magyar ellenőröket. Akkor mi hiányzik?

Szólj hozzá!

Címkék: ellenőr delijn


A bejegyzés trackback címe:

https://kiskovet.blog.hu/api/trackback/id/tr17997594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása