HTML

Utazó Kiskövet

Írások egy sokat utazó közlekedésrajongó noteszéből

Ez megy Londonban

Linkblog

Utolsó kommentek

2009.03.19. 19:57 Utazó Kiskövet

A megszüntetés ellen küzdenek a trolisok

2009. március 20-a és 22-e között rendezik meg a III. Országos Trolibusz Szakmai Találkozót. A szervezők közleményében azt írják: ugyan Európában reneszánszát éli a környezetbarát közlekedés, itthon sokan meg akarják szüntetni a trolivonalakat.

A megszüntetéspártiak meg azt mondják, hogy a troli egyesíti a villamosok és buszok minden hátrányát: a felsővezeték miatt már egy tilosban parkoló autót sem tud kikerülni, viszont a közúton közlekedik, ezért a többiekkel együtt áll a dugóban.

A szakmai rendezvény – amelyen idén Szeged és Debrecen küldöttsége is képviselteti magát – alkalmat nyújt a szakmai és forgalmi tapasztalatok megvitatására, az ágazaton belüli eszmecserékre. Az esemény egyebek mellett felhívja a figyelmet a budapesti trolibusz-közlekedés fontosságára és arra is; hogy bár a világban a környezettudatos közösségi közlekedés jegyében a troli reneszánszát éli, a fővárosban sokan sajnos a megszüntetése mellett kardoskodnak.

A minden évben megrendezésre kerülő trolis nyílt napot – ahol a szakmán kívül majd a nagynyilvánosság is megismerkedhet a troli tradicionális értékeivel és jövőbe mutató lehetőségeivel egyaránt – az elmúlt esztendők hagyományai szerint idén is szeptember utolsó szombatján tartjuk.

Szólj hozzá!

Címkék: troli


A bejegyzés trackback címe:

https://kiskovet.blog.hu/api/trackback/id/tr311012674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása