HTML

Utazó Kiskövet

Írások egy sokat utazó közlekedésrajongó noteszéből

Ez megy Londonban

Linkblog

Utolsó kommentek

2009.04.10. 13:20 Utazó Kiskövet

Polgári öntudat, vagy önbíráskodás?

Egy idős asszony kétszer megütött azt a nőt, aki tilosban parkoló autójával 20 percre feltartotta a villamosokat a Böszörményi úton. Az RTL híradója mutatta be az ezt ábrázoló amatőr felvételt. A híradó értesüléseivel szemben nem a 17-es, hanem az 59-es vonalán.

Abban kellene közmegyezésre jutni, hogy ilyen esetben az emberek csak nézzék és várjanak a túlterhelt rendőrségre, vagy vegyék saját kezükbe az események irányítását? A briteknél és a skandináv országokban ilyen piti szabálysértéseket azért nem követnek el, mert az emberek félnek a többiek megvetésétől. Olaszországban viszont csak a rendőrség tesz ilyenkor bármit (ott viszont a rendőrség és a Carabinieri is elég határozott tud lenni). Ha a rendőrség lelassul a jogrend útvesztőiben, akkor van-e a társadalomban akkora öntudat, hogy a szabálytalankodóknak lekever valaki egy pofont, de ennél nem megy tovább? Vajon belefér-e az egymás mellett élésbe, hogy egy ilyen kisebb szabályszegésnél valaki kapjon egy nevelő célzatú, de sérülést nem okozó pofont? És lehet-e abban bízni, hogy nem tör ki tömegverekedés egy ilyen után?

Szólj hozzá!

Címkék: parkolás


A bejegyzés trackback címe:

https://kiskovet.blog.hu/api/trackback/id/tr521057706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása