HTML

Utazó Kiskövet

Írások egy sokat utazó közlekedésrajongó noteszéből

Ez megy Londonban

Linkblog

Utolsó kommentek

2009.05.19. 10:21 Utazó Kiskövet

Koncessziós mélygarázs-építési elképzelések a fővárosban

Közpénz nélkül, magántőke bevonásával, koncessziós eljárással kíván öt mélygarázst megépíttetni a fővárosi önkormányzat - nyilatkozta a Városháza kommunikációs igazgatója hétfőn az MTI-nek.

A Főpolgármesteri Kabinet tárgyalt a Fővárosi Közgyűlés által áprilisban elfogadott 4 ezer férőhelynyi mélygarázs-építéssel összefüggő kérdésekről. A koncessziós megoldás szerint a magántőkéből elkészülő mélygarázs megépítése után az önkormányzat tulajdonába kerül, a befektető pedig ennek ellenében jogot kap a létesítmény üzemeltetésére, a parkolási díjak szedésére - mondta Nyáry Krisztián. 

Az első ütemre tervezett öt mélygarázs megvalósításának előkészítése eltérő fázisnál tart. Az Állatkerti körútra 800 férőhelyes, az úgynevezett Felvonulási tér alá 1.450 férőhelyes mélygarázst terveznek - jegyezte meg az igazgató. Hozzátette, hogy ezáltal teljesen meg lehet szüntetni a felszíni parkolást a ligetben, s a Felvonulási tér területének nagy részét pedig parkosíthatnák. 

A belvárosi Március 15. tér alatt 630 férőhelyes mélygarázs épülne. A 4-es metró projekthez kapcsolódva a Műegyetem rakpart alatt ugyancsak 630, a Keleti pályaudvarnál pedig 480 férőhelyes mélygarázs-építést terveznek. A koncessziós díj összegét még nem határozták meg. Az igazgató tájékoztatása szerint a kabinet ülésén elhangzott, hogy a koncessziós beruházások mellett, magántőke bevonása nélkül is épülnének majd mélygarázsok, például az Etele téren.

Az MTI információi szerint szó esett a kabinetülésén arról is, hogy a főváros által ez évre tervezett több ezer P+R parkolót nem lehet koncessziós eljárással megépíteni, mivel a magántőke aligha pályázik majd erre.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://kiskovet.blog.hu/api/trackback/id/tr901130337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása