HTML

Utazó Kiskövet

Írások egy sokat utazó közlekedésrajongó noteszéből

Ez megy Londonban

Linkblog

Utolsó kommentek

2010.11.09. 19:57 Utazó Kiskövet

Jó reggelt, kedves NKH!

A Nemzeti Közlekedési Hatóság visszavonta a BKV működési engedélyét, és hat hónapra ideiglenes működési engedélyt adott. Indoklás alább.

A hatóság – amelynek vezetője is, sajtóosztálya is ideiglenes – nem adott ki egyetlen hangot sem erről. Az MTI tudósításából ismerhettük meg a történetet, a Főpolgármesteri Hivatal adott hozzá indoklást, szerintük a cég pénzügyi helyzete miatt döntöttek így. Muhaha, ahogy az indexes bloggerek mondanák. A NKH közlekedési hatóság, nem pénzügyi, nem kéne szerepet téveszteni.


Különösen, hogy a BKV járműparkja sírásra készteti a járművezetőket, és a hatóság vizsgálatai is rendre elmarasztalták a céget. Eddig azonban mindig kapott 30 napos határidőket a cég, hogy a selejtezésre érett buszait újra forgalomképes állapotba hozza. Most valahogy nem zavarta a hatóságot a kettészakadó csukló, a kieső ajtó, vagy éppen a lyukas padlólemez. Nem, ők inkább a pénz miatt aggódnak.

 

A buszok állapota ugyanis már senkit nem érdekel. Tarlós István nemrég kijelentette: új buszokat a BKV már nem vesz, a kivénhedt Ikarusokat alvállalkozókkal pótolják. (Ez önmagában nem baj, a Kiskövet drukkol az új rendszernek, bár egy könnycseppet azért elmorzsolunk azokért a buszosokért, akik 30-40 évet húztak le a BKV-nál, és most valószínűleg kicsúszik alóluk a talaj.)

 

Sokkal fontosabb a pénz, a főpolgármester a BKV 80 milliárdos banki adósságánál is jobban aggódik a több száz milliárd forintos belső adósságért, vagyis az elmúlt években elmulasztott fejlesztésekért és forráspótlásokért. Az NKH fura, mondhatjuk pályán kívüli aggodalma így már érthetőbb egy kicsit, és sokat segíthet a főpolgármesternek pénzt összekalapozni a fővárosi közösségi közlekedés helyreállítására.

 

Update: végül kijött a határozat, ami szerint a Libegő és a vasúti szakág engedélyét vonták be, egy hónapos határidővel. A kiszervezni kívánt buszágazat - aminek legalább 1000 új járműre volna szükség - nem szerepel az NKH által kifogásolt ágazatok között.

Szólj hozzá!

Címkék: bkv tarlós nkh


A bejegyzés trackback címe:

https://kiskovet.blog.hu/api/trackback/id/tr672436842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása