HTML

Utazó Kiskövet

Írások egy sokat utazó közlekedésrajongó noteszéből

Ez megy Londonban

Linkblog

Utolsó kommentek

2008.11.21. 15:38 Utazó Kiskövet

Egymást szívatják az ombudsmanok

A BKV-t az utóbbi időben két ombudsman is cseszegette, látszólag ugyanazért, de mégis egymásnak ellentmondóan.

Szabó Máté, az állampolgári jogok biztosa a jegyértékesítés és az ellenőrök miatt rágja a BKV fülét: neki egyrészt az fáj, hogy nem lehet minden megállóban jegyet kapni (ez is megér egy külön postot). De most koncentráljunk a másodikra, az ellenőrök viselkedésére. Szabó biztos úr szerint az ellenőrök alávaló taplók, és jogtalanul pótdíjaznak, valamint verik az utasokat.

A BKV szerint nem verik. Vagy legalábbis nem tudják, hogy verik őket.

Az adatvédelmi ombudsman szerint pedig nem biztosított, hogy a BKV által készítendő felvételeket nem használnák fel törvénytelen célokra. Vagyis azt állítja, hogy a cég jogtalanul, bűnöző módjára bánna a még el sem készült felvételekkel. Ezért aztán úgy foglalt állást, hogy ne legyenek kamerák a BKV területén. Amivel viszont nemcsak azt akadályozza meg, hogy a hárombetűs cég törvénysértést kövessen el, hanem azt is, hogy a kollégája által kifogásolt dolgok bizonyíthatóak legyenek. Talán jó lenne, ha a két hasonló címet viselő közjogi méltóság néha egyeztetne egymással, és állásfoglalásaikkal nem hoznának lehetetlen helyzetbe egy egyébként is vergődő céget.

Szólj hozzá!

Címkék: bkv kamera ombudsman ellenőr


A bejegyzés trackback címe:

https://kiskovet.blog.hu/api/trackback/id/tr33781416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása