HTML

Utazó Kiskövet

Írások egy sokat utazó közlekedésrajongó noteszéből

Ez megy Londonban

Linkblog

Utolsó kommentek

2008.12.09. 17:24 Utazó Kiskövet

Kocsis lemondott az Audiról

A BKV vezérigazgatója lemondott a szolgálati autójáról. A főpolgármesternek írt levelében közölte mindezt, a levél pedig iziben kikerült a cég honlapjára. Tessék olvasni:

Azt hiszem, Kocsis az egyetlen védhető dolgot tette. Ebből egyszerűen nem lehetett jól kijönni, pedig az ő Audija nem megy csodaszámba Magyarországon sem. A főpolgármesternek két szolgálati Audija is van, a MÁV vezérkara pedig Volvókkal jár, csak hogy két példát hozzak.

Egyébként még jobban járt volna, ha előbb tényleg kiderül, hogy mit is csinált az elmúlt három hónapban: megállapodott a legtöbb szakszervezetekkel, összekalapozott egy csomó többlettámogatást a cégnek, és nagyban letörte néhány cégen belüli kiskirály hatalmát. Az a gáz, hogy az Audi-ügy pont az utóbbiban teszi nagyon nehézzé a dolgát. Pedig végre van valaki a BKV-nál, aki rendet akart tenni. És tessék, beletörölték az orrát egy hangyafasznyi ügybe. Egyébként azt tippelem, hogy valamelyik kiskirály dobta be a köztudatba ezt az autót. És szerintem tovább fogják bombázni ilyenekkel.

4 komment

Címkék: bkv audi kocsis


A bejegyzés trackback címe:

https://kiskovet.blog.hu/api/trackback/id/tr32813406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mancika 2008.12.09. 17:45:00

Igazad van, Utazó Kiskövet! Végre valaki, aki igyekszik objektíven - nem fekete, de nem is rózsaszín szemüvegen át - nézni az ország legnagyobb városi tömegközlekedési vállalatát. A főpolgármester úrtól kissé furcsa hozzáállás az önmérsékletre intés - ki is használta azt a vacak, olcsó kis Tuareget horvátországi nyaralása során????

Utazó Kiskövet · http://kiskovet.blog.hu/ 2008.12.10. 09:22:26

Hozzátenném még, hogy a Kocsis munkaszerződését nem egymaga találta ki, hanem a Fővárosi Közgyűlés képviselőjével (konkrétan Demszky Gáborral) együtt. Vagyis a Demszky most azt vette el, amit korábban ő maga adott.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2008.12.10. 09:43:48

Tudjátok, mindig épp azok a visszásságok birizgálják az emberek bögyét, amik épp napvilágra kerülnek. Ez az audisztori is ilyen. Indfifferens, hogy mifajta szakszervezetekkel állapodott meg Kocsis, amig mint utast elönti az agyam nap mint nap a szar a BKV szolgáltatása láttán. Nem hoz lázba az egy-két kirakatbertuházás sem, miközben a szemlélet semmit sem változik. Nem érdekel hogy Kocsis (szerintetek) mekkora hős, mert nem az. És nem hiszem el azt sem, hogy szerintetek nem rajta múlnak a dolgok, hanem a Közgyűlésen, meg Demszkyn, meg Hagyón, meg a tökömtuggyamég hányféle nem bkv-s csinovnyikon. Ő lett a vezér, hát akkor mutasson pédát ő maga. Ha a magánszektorban (nem a maffiavilágban!, mint amilyen az állami lóvékkal kitömött ál-magáncégek birodalma) ekkora veszteségú cég élére kerülne (persze nem kerülne, mert oda hülye lenne elmenni), akkor kizárt, hogy ekkora fogyasztói ellenállás és működési veszteség mellett ekkora pofája lehetne. Ha egy maszek cipőboltban nincs pénz kicserélni az izzót a kirakatban és az eladók undokak mint a dög, akkor kizárt, hogy a tulajdonos elnézné a boltvezetőnek, ha az a cégköltségén szolgálati autót tartana fenn.
Évek óta egyetlen egy BKV-közleményt nem olvastam még arról, hogy milyen is a cég vagyoni helyzete, Annak mik az okai. Kik kitől függenek, mi miért nem mozdulhat. Csak a fűalatti okosságok zivárogtak ki iylen olyan internetes cikkekben. Kocsis óta is ugyanott trat a cég, mint előtte. Utasoldalról nézve mindenklépp.

Utazó Kiskövet · http://kiskovet.blog.hu/ 2008.12.10. 09:59:32

kambekk, abban igazad van, hogy a vezérnek példát kell mutatnia (többek között azért ő a vezér). De - többek között - pont azért nem olvastál egyetlen BKV-s közleményt arról, hogy miért van a cégnek ekkora adóssága, mert a tulajdonos nem nézné jó szemmel, ha a Kocsis azzal állna ki a kamerák elé, hogy: A főváros ugyan megrendeli a szolgáltatást, de évek óta nem fizet érte annyit, amennyiből ez üzemeltethető.
süti beállítások módosítása