HTML

Utazó Kiskövet

Írások egy sokat utazó közlekedésrajongó noteszéből

Ez megy Londonban

Linkblog

Utolsó kommentek

2009.02.17. 19:43 Utazó Kiskövet

Állj jobbra! - A BKV-s reagál: „Kapsz két sallert!”

Az újkorcsoport blogjáról vettem át az alábbi bejegyzést.

A ma délelőtti sajtótájékoztatónkat követően néhány aktivistánkkal nekiláttunk, hogy a Deák téri metró Sütő utcai kijáratánál levő mozgólépcsők gumikorlátjára felragasszuk az „Állj jobbra!” feliratú matricáinkat. Néhány tucat matrica elhelyezése után megjelentek a BKV barátságosnak nem nevezhető metrós őrei, akik a forgalmi ügyeleti irodába tessékeltek bennünket.
 
Miután elkezdtük megmagyarázni, hogy mit is csináltunk tulajdonképpen, a helyzet kezdett kissé félelmetessé válni: az egyik biztonsági ember az  ajtót bezárta mögöttünk, és odaállt az ajtóhoz, kezét pedig a kilincsen tartotta – gondolom azért, nehogy megszökjünk vagy hasonló. A két „úriember” és a hölgy meglehetősen dühös volt ránk, sőt az egyikük ránkförmedt, hogy „És ha kaptok tőlem két sallert, akkor mi van?”.
 
Mivel a helyzet kezdett igen kényelmetlenné válni, és láthatóan nem hatotta meg őket az, hogy mi csupán annyit szeretnénk elérni, hogy a jobboldalra álljanak a mozgólépcsőn az emberek, lázas telefonálgatásba kezdtünk. A három biztonsági ezt sem nézte túl jó szemmel, és végül csak akkor váltottak barátságosabb hangnemre, amikor a telefonban azt találtam mondani, hogy be vagyunk zárva, és az ajtónál elállják az utunkat.
 
Ez láthatólag hatott, mert elkezdtek mentegetőzni, hogy „nem zártunk mi be titeket”, és most már szívélyesebb hangnemben kezdték magyarázni, hogy nem lehet csak úgy matricákat ragasztgatni a metrón. Jó fél óra várakozás után végül elengedtek bennünket, és nem volt különösebb balhé. A várakozás közben a BKV-sok azt is kifejtették, hogy már kellőképp fel van hívva az emberek figyelme a jobboldali közlekedésre a metrólépcsőkön, „de hát ez nem London, itt az emberek nem olyanok”.
 
Mivel a matricákat le kellett szednünk végül, azonban továbbra is szeretnénk az utazók és a BKV figyelmét felhívni arra, hogy a lépcsőn jobboldalra kellene állnia az utasoknak a kulturáltság és udvariasság jegyében, így most megpróbálkozunk azzal, hogy civil együttműködés keretében, a BKV-vel közösen dolgozhassuk ki az „Állj jobbra!” kampány BKV számára is elfogadható megoldását.

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://kiskovet.blog.hu/api/trackback/id/tr19949261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Utazó Kiskövet · http://kiskovet.blog.hu/ 2009.02.18. 11:10:37

Egyébként mindenki álljon jobbra, máshol a siető utasok lazán félretolják a bal oldalon bámészkodókat. A turistákat is.
süti beállítások módosítása