HTML

Utazó Kiskövet

Írások egy sokat utazó közlekedésrajongó noteszéből

Ez megy Londonban

Linkblog

Utolsó kommentek

2009.02.25. 08:31 Utazó Kiskövet

Gyorsított eljárással, 640 millióért venne buszokat a BKV

Épp ma jár le a BKV használtbusz-beszerzési tendere (erről elsőként itt olvashattatok), de úgy látszik, a közlekedési vállalat nem akar eredményt ezen a pályázaton. Szerintem legalábbis nagyon nem véletlen, hogy az utolsó napon megjelent egy cikk a Népszabadságban, hogy a BKV pályázaton kívül venne 32 darab belga buszt. A Van Hool gyár termékei nem igazán népszerűek, de ez mégse akadályozta meg a BKV logisztikai igazgatóját, hogy Belgiumba utazzon a Van Hoolok megtekintésére. Első hallásra tényleg rendkívül jó vétel darabonként 20 millió forintot adni egy használt buszért. Alább az MTI cikke a Népszabadság alapján.

 

Egy belga cégtől venne 32 használt, csuklós buszt a BKV. A közlekedési vállalat csak e céggel tárgyalna a sürgősen kiírandó tenderen - írta szerdai számában a Népszabadság.

A 300 ezer kilométert futott buszok darabja húszmillió forintba kerül, a BKV szerint a rendkívül kedvező ajánlat csak egy hónapig él. A BKV mindezt a belga cég honlapjára hivatkozva állítja, holott ott erről szó sincs - írta a napilap.

A közlekedési vállalat hirdetmény nélküli, tárgyalásos közbeszerzési eljárást írna ki a buszbeszerzésre, ami azt jelenti, hogy a tenderre csak a belga Van Hool Társaságot hívnák meg - tette hozzá.

A BKV-nál úgy vélik, a gyorsított tendereztetésnek - amelynek során kizárólag a belga céggel tárgyalnának - megvannak a törvényi feltételei - írta a Népszabadság.

 

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://kiskovet.blog.hu/api/trackback/id/tr22964552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Utazó Kiskövet · http://kiskovet.blog.hu/ 2009.02.25. 17:29:52

Az ma délutánra már kiderült, hogy szó sincs hirdetmény nélküli tenderről, csak egy ajánlatról van szó, amit néhány túlbuzgó BKV-s nagyon szeretne, ugye. Reggel még nem volt a cég honlapján az ajánlat, de délutánra már ott virított a Special Offer: www.vanhool.com/downloads/files/AG300.pdf

Utazó Kiskövet · http://kiskovet.blog.hu/ 2009.02.25. 23:18:44

update 2: a Kötöttpálya infói szerint Vitézy Dávid tetszését is elnyerte a beszerzés ötlete.
Ellenben Demszkynek nem jön be, a délutáni sajtótájékoztatón elég morcosan nyilatkozott erről. És talán az sem volt véletlen, hogy a közgyűlésről szóló tájékoztatóra berendelte a BKV vezetőit.
süti beállítások módosítása