HTML

Utazó Kiskövet

Írások egy sokat utazó közlekedésrajongó noteszéből

Ez megy Londonban

Linkblog

Utolsó kommentek

2009.03.23. 13:54 Utazó Kiskövet

Vonatot lopnak a kínaiak

Száz darab nagysebességű vonatot rendelt a kínai vasútügyi miniszter a Peking-Sanghaj vonalra.

A Tangsan és a Csangcsun vállalatok gyártják a Siemens CRH 3 Velaro típusú szerelvényének alapjaira épülő vonatokat - ezekből már mintegy 60 darab van forgalomban. A kínaiak nem sokat vacakoltak a tervezéssel, egyszerűen lekoppintották a német vonatok megoldásait. Csang Suguang, a vasúti minisztérium szállítási főosztályvezetője ezzel kapcsolatban azt mondta: nem kellett külföldi vállalatokat bevonni a gyártásba, mert "a kínai cégek is birtokában vannak a megfelelő technológiai tudásnak".

Igazából a németek is előre tudták, hogy le fogják másolni a technikát. De akkoriban nagyon kellett nekik a megrendelő a gyorsvasútra. Most pedig kénytelenek megelégedni egy technikai tanácsadói szerződéssel, meg azzal, hogy forgóvázakat és elektronikai részegységeket szállítsanak az új vonatokba. Így is az övék lett nagyjából 1 milliárd dollár az összesen 5 milliárdos üzletből.

1 komment

Címkék: kína siemens velaro crh


A bejegyzés trackback címe:

https://kiskovet.blog.hu/api/trackback/id/tr171020142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spag · http://railzone.nl 2009.03.27. 15:51:40

éértem! én nem bírtam eldönteni, hogy Velarok lesznek vagy nem. engedelmedddel belinkeltelek magyarázatnak
pendolino.blog.hu/2009/03/20/nagysebessegu_hirek_2009_03_20
süti beállítások módosítása