HTML

Utazó Kiskövet

Írások egy sokat utazó közlekedésrajongó noteszéből

Ez megy Londonban

Linkblog

Utolsó kommentek

2009.04.07. 10:24 Utazó Kiskövet

30 busz a BKV-nak

Két pályázó adott be ajánlatot a BKV buszbeszerzési tenderére.

A közbeszerzési pályázat részvételi szakasza április 1-jén zárult le. Úgy tudni, két cég tett ajánlatot, az egyik a mindenre pályázó Alfa Busz, a másik a most képbe kerülő Van Hool.

A belga gyár ajánlata február óta él, de a BKV nem csapott le rá, hanem inkább kiírt egy közbeszerzési pályázatot - a sajtó és néhány politikus ugyanis már a legelején elkezdte fúrni a tervet.

Néhány nap múlva kiderül, hogy a részvételi ajánlaton túl az Alfa Busz mivel akarja megörvendeztetni a fővárosi utasokat. A Van Hoolról már sokan tudják: összesen 32 darab nyolcéves csuklós buszt adna, darabját húszmillióért. Ezek a buszok nyolc év alatt kevesebbet futottak, mint a BKV Volvói 3 év alatt.

A BKV idén öszesen egymilliárd forintot tud biztosan buszbeszerzésre költeni. Ennyi pénzből legfeljebb 20-40 darab buszt lehet venni, ami talán elég ara, hogy most a buszparkból hiányzó tartalékkocsik meglegyenek, de ennyitől a szolgáltatás minősége alig fog javulni.

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://kiskovet.blog.hu/api/trackback/id/tr91051366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vvvv15 2009.04.07. 15:57:27

"de ennyitől a szolgáltatás minősége alig fog javulni."
Javulni fog, ugyanis kevesebb lesz a járatkimaradás. A buszok tisztasága és műszaki állapota pedig csak a pénzen múlik, ha lesz pénz, akkor ebben is lesz javulás.

Utazó Kiskövet · http://kiskovet.blog.hu/ 2009.04.07. 16:44:51

Vagyis a BKV egy kicsit közelebb jut ahhoz, hogy teljesíteni tudja a feladatát. Szerintem ez alig lesz érezhető a városban, ennél az egymilliárdnál jóval többet kellene erre áldozni. De örülök már ennyinek is.

ZBR 2009.04.07. 18:20:40

@Utazó Kiskövet: Így is van, aki a kicsit nem becsüli... :)
süti beállítások módosítása