HTML

Utazó Kiskövet

Írások egy sokat utazó közlekedésrajongó noteszéből

Ez megy Londonban

Linkblog

Utolsó kommentek

2009.04.19. 08:21 Utazó Kiskövet

Vasárnap megbénulnak a fővárosi autósok

Egyszerre lesz Critical Mass, Élet Menete és Vivicittá a fővárosban. Közlekedni csak az akarjon, aki valamelyik rendezvényre megy. Alább a BKV közleménye arról, hogy mi, hol, mikor nem fog járni. Jó hír, hogy a metrót nem érintik a megmozdulások. :)

Vasárnap, 2009. április 19-én futók, biciklisek és felvonulók tömege színesíti majd Budapest utcáit. A délelőtt induló Vivicittá (illetve a hozzá kapcsolódó Midicittá és Minicittá) Városvédő futóverseny illetve a délután kezdődő Critical Mass biciklis felvonulás, valamint az Élet Menete megemlékezés miatt több forgalmi változás várható, ezért Utazóközönségünket arra kérjük, fordítsanak kiemelt figyelmet a BKV járatainak megváltozott útvonalára, menetrendjére.

A rendkívüli forgalomról bővebben a BKV honlapján, a www.bkv.hu webcímen, valamint az érintett járatok megállóiban elhelyezett tájékoztatókból informálódhat az Utazóközönség. Emellett – szintén az érintett járatok útvonalán – sok helyütt hangos utastájékoztatás is segíti a könnyebb eligazodást.

A Vivicittá résztvevői a Margitsziget – Árpád híd – Pesti alsó rakpart – Roosevelt tér – Széchenyi felső rakpart – Kossuth Lajos tér – Jászai Mari tér – Margit híd útvonalon futnak. A futóverseny miatti útlezárások a 16-os, a 26-os, a 105-ös és a 115-ös autóbuszok menetrendjében okoz kisebb-nagyobb útvonal-, menetrendi változásokat.

Szintén vasárnap rendezik meg Critical Mass-t. A kerékpárosok a felvonulás során a Döbrentei tér – Erzsébet híd – Váci utca – Irányi utca – Ferenciek tere – Erzsébet híd – Döbrentei tér – Alagút – Clark Ádám tér – Lánchíd – Roosevelt tér – Akadémia utca – Kossuth Lajos tér – Alkotmány utca – Bajcsy-Zsilinszky út – Andrássy út – Hősök tere – Olof Palme sétány – Városliget útvonalon bicikliznek. A kapcsolódó útlezárások következtében az 5-ös, a 7-es, a 7E, a 173-as és a 173E, a 8-as, a 16-os, a 178-as, a 178A, a 86-os, a 19-41V villamospótló, a 112-es, a 105-ös, a 115-ös autóbuszok, a 75-ös és 79-es, a 70-es, a 78-as trolibuszok útvonala és menetrendje változik.

Úgyszintén vasárnap kerül sor az „Élet Menetére”. A felvonulók a Bethlen Gábor téren tartanak rövid megemlékezést, majd az István utca – Rottenbiller utca – Baross téri felüljáró – Fiumei út – Józsefvárosi pályaudvar útvonalat járják be. A lezárások miatti forgalmi intézkedések a 73-as, a 74-es, 76-os illetve a 78-as trolibuszok útvonalát, menetrendjét érinti.

A metróvonalakon és a legtöbb villamosjáraton ezen a napon is zavartalanul lehet utazni.

2009. április 18.
BKV Zrt.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://kiskovet.blog.hu/api/trackback/id/tr201073504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása