HTML

Utazó Kiskövet

Írások egy sokat utazó közlekedésrajongó noteszéből

Ez megy Londonban

Linkblog

Utolsó kommentek

2008.12.08. 10:16 Utazó Kiskövet

"A kurva anyját az RTL-nek!"

A rosszemlékű Audiról van egy rosszindulatú tévétudósítás. Az RTL Híradójában Kovács Dorian összeállítását láttuk, melyben a BKV szóvivője azt mondja: „Nagyon sokat lendíthet az ügymeneten, hogy el tud jutni azokra a helyszínekre, ahol neki dolga van, és abban az ügyben tárgyal, hogy a BKV-nak stabilabb legyen a finanszírozása”.

Ezt a kereskedelmi tévé riportere a következőképp értelmezte: "azért van szükség ilyen drága autóra, hogy legyen mivel eljutni a tárgyalásokra, amiken újabb kölcsönöket lehet kérni". Hát nem tudom, hogy az RTL stabil finanszírozását csak újabb kölcsönökkel lehet megoldani, vagy van erre más megoldás is? Például Dirk Gerkens RTL-vezérigazgató növelheti a bevételeket, azt hiszem.

A BKV hírbehozott szóvivője a hétvégén egy baráti beszélgetésen azt mondta, hogy Kovács Dorian valószínűleg nem közgazdász, de akkor sem szabadna ilyen hülyeséget mások szájába adnia. Mert sajnos rengetegen elhiszik, hogy tényleg ekkora fasságot mondott valaki.

Egyébként azt gondolom, hogy a BKV vezérigazgatójának alig van hatása arra, hogy a cégnek mekkora az adóssága.

Nagyon kínos ez az autó, de a vezérigazgató munkája szerintem semmilyen összefüggésben sincs a cég adósságállományával. A BKV-nak akkor lesz nullszaldója, ha csak annyi járatot üzemeltet, mint amennyire az utasok pénze és a költségvetési támogatások fedezetet nyújtanak. Kocsis (vagy bárki más) annyit tehet, hogy 1, jegyárat emel vagy 2, több állami pénzt koldul össze, esetleg 3, járatokat és állásokat szüntet meg. A kölcsön ezen még akkor sem segít, ha Kovács Dorian mondja.

1 komment

Címkék: rtl bkv audi újságírás szóvivő


A bejegyzés trackback címe:

https://kiskovet.blog.hu/api/trackback/id/tr48810088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AutosVilli 2010.12.07. 00:40:29

Egyet értek a posz cimével!
süti beállítások módosítása